Zlatan vill inte sälja Hammarbyaktierna

Hammarby fotboll har undersökt möjligheterna att köpa tillbaka aktierna som ägs av Zlatan Ibrahimovic och AEG. Men klubben fick nej – eftersom varken Ibrahimovic eller bolaget vill sälja sina andelar.

Zlatan Ibrahimovic på Hammarbyläktaren. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic på Hammarbyläktaren. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-02-28 10:20

Det var vid årsmötet i augusti som en motion röstades igenom om att försöka återköpa de aktier i Hammarby som i nuläget ägs av AEG (Anschutz Entertainment Groups) och Zlatan Ibrahimovic (47 procent totalt, varav hälften tillhör Ibrahimovic).

– Det här är en fråga och en motion som har stötts och blötts så länge jag har funnits i klubben som en ledare och i styrelsen. Så det var ingen ny fråga för oss och vi skulle förstås älska att vara helägda precis som vem som helst. Men vi ser inget akut behov av det, säger Hammarbys vd Richard von Yxkull i podcasten Lundh.

Frågan har diskuterats flera gånger, men det finns alltså inget intresse hos aktieägarna att släppa ifrån sig sina andelar, enligt vd:n.

– Nu har man valt att vi ska undersöka det, så det gör vi men det finns ingen som vill sälja, säger han.

Det var i november 2018 som det blev känt att Ibrahimovic var ny storägare i Hammarby. Han äger ensam en fjärdedel av klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!