Zlatans tårögda farväl

"Ibrahimovic, Ibrahimovic, Zlatan Ibrahimovic." Milansupportarna sjöng svenskens namn om och om igen inför avspark mot Hellas Verona. Och på vip-läktaren satt stjärnan med tårar i ögonen.

Zlatan Ibrahimovic var tårögd under hyllningen på San Siro.

Zlatan Ibrahimovic var tårögd under hyllningen på San Siro.

Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/TT

Fotboll2023-06-04 21:11

Trots att Zlatan Ibrahimovic inte kom till spel i den sista Serie A-omgången på grund av skada handlade det mesta om honom ändå.

Som vanligt.

Milan har bekräftat att Ibrahimovic lämnar klubben i samband med att hans kontrakt går ut vid månadsskiftet. För att hylla sin hjälte vecklade supportrarna ut ett jättetifo till 41-åringens ära inför avspark mot Hellas Verona på San Siro.

"God Bye", stod det i hyllningen. En lek med orden – Ibrahimovic brukar ju likna sig själv vid Gud.

När läktarsångerna nådde sitt klimax, ja då kunde inte ens Ibrahimovic hålla tillbaka tårarna. Från vip-läktaren, bredvid sambon Helena Seger och barnen, vinkade han glatt till publiken och formade händerna som ett hjärta.

Totalt sett blev det drygt 160 framträdanden i Milantröjan under två sejourer för Ibrahimovics del.

Ibrahimovics framtid är oklar. Han har ännu inte gjort klart med någon ny klubb – även om det ryktas om att mittenlaget Monza ska ha erbjudit honom ett kontrakt – och han har heller inte meddelat att karriären skulle vara över.

Själva matchen, den vann Milan med 3–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om