Zlatans vän död i leukemi

Nyligen fick han Zlatan Ibrahimovic att bryta ihop i tårar på en gala. Nu är svenskens nära vän, Thijs Slegers, död. –Jag älskar dig min vän, har landslagsanfallaren tidigare sagt.

Zlatans nära vän är död.

Zlatans nära vän är död.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2023-03-27 16:00

Thijs Slegers och Zlatan Ibrahimovic lärde känna varandra när en ung Zlatan lämnade Malmö FF för spel i den nederländska storklubben Ajax. Då jobbade Slegers som journalist och tog kontakt med den då 19-årige fotbollstalangen.

– Han var min ende vän i Nederländerna. Jag kände mig vilse och var ung. Jag hade egentligen ingen där och sedan kontaktade en journalist mig. Vid den här tidpunkten var journalister mina fiender, inte vänner, har Ibrahimovic tidigare berättat om deras första möte.

Zlatan känslosam

Thijs Slegers drabbades av leukemi 2020 och i februari i år arrangerades en gala i hans namn. Man uppmanades att bli stamcells- och bloddonator. "Ibra" var en av de som gjorde det. I ett känslosamt tal berättade anfallaren om deras relation.

– Jag skrev om Thijs betydelse i min bok. Jag var väldigt tacksam för allting han hade gjort för mig och vi håller fortfarande kontakten. Han gick rakt i mitt hjärta. Jag älskar dig min vän, sade Zlatan på en videolänk samtidigt som han torkade tårarna.

PSV: "Med sorg"

2015 lämnade Thijs Slegers journalistiken för att i stället bli presschef i den nederländske storklubben PSV Eindhoven. Han jobbade där fram till förra året.

På måndagen meddelade PSV meddelar att Slegers har gått bort i sviterna av leukemi. Han blev 46 år gammal.

"Det är med sorg som PSV meddelar att kollegan Thijs Slegers gick bort under måndagsmorgonen. Han gick bort efter en orättvis kamp om en försvagande sjukdom. Klubben tänker på hans familj och alla anhöriga", skriver PSV i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!