– Nä, jag vill nog gärna fortsätta spela som det känns. Fotboll är fortfarande alldeles för roligt för att jag ska sluta.

Däremot är tiden av allt döma över i IFK Tuna för 43-åringen.

– Jag tackade mina lagkamrater och klubben efter sista matchen i helgen.

Det blev tyvärr ingen rolig avslutning på säsongen, vare sig för honom eller för IFK Tuna. Stryk med 9–2 mot bottengänget Kalmar Södra, men det hade också sin förklaring:

– Vi hade många ordinarie spelare borta, jag fick ju bland annat vara utespelare i 75 minuter. Men det ville jag å andra sidan.

I nästa andetag riktar han kritik mot de som riktat kritik mot ledningen.

– Det har varit en jobbig och tung säsong, både för mig personligen och för laget. Träningsnärvaron har varit för låg. Om vi varit ett tränat lag, så är jag övertygad om att vi varit ett topplag. Det är vi själva (spelarna) som satt oss i den här sitsen. Det är enkelt att klaga på tränarna när det går lite dåligt, men vad skulle "Spätta" (Peter Hellenstierna) och "Mulla" (Michael Milton) göra när inte spelarna kommer? De gjorde vad de kunde. Det är så lätt att skylla på allt möjligt, istället för att själv inse att man kunde ha gjort något annorlunda. Det gäller även mig.

Nu är det inte det resultatmässiga som gör att Micke lämnar IFK Tuna, utan andra orsaker:

– Jag bor i Virserum och det är många mil i bilen till träningar och matcher. Dessutom är jag numera busschaufför och har inte riktigt tiden som krävs. Jag har inte tränat en enda gång senaste månaden och det håller inte. I alla fall inte för mig. Jag vill inte glida omkring på en räkmacka och bara spela matcher.

Det troliga är ända att han fortsätter spela, i någon annan klubb på lägre nivå.

– Jag känner mig inte klar med fotbollen än. Jag har pratat lite med andra klubbar, men inget är klart. Om jag däremot lägger skorna på hyllan, så vill jag nog vara backup i Tuna.

Helt klart så kommer den spänstige målvakten saknas i IFK. Vi snackar om en målvakt som sällan eller nästan aldrig missar en match - ja, förutom några stycken i år då.

– På mina första åtta säsonger i Tuna så missade jag bara tre matcher.

För "rekordmannen" Mikael Karlsson är nu fotbollssäsongen över. Rast och vila? Nä, knappast. Hockeysäsongen har tagit fart och Karlsson är både matieralförvaltare i VSGFoch kör buss till lagets bortamatcher.

– Förningslivet ger mig så mycket tillbaka. Jag gillar att träffa människor och inte minst tjatet i omklädningsrummet.

Men nu verkar det alltså som han har "tjatat" klart på Tunhamra.