Skidåkarna kämpade mot iskalla vindbyar i halfpipe-finalen. Flera föll och det blev många misslyckade åk.
I sin allra sista tävling hoppades den amerikansk-brittiske stjärnan Gus Kenworthy knipa en OS-medalj, men efter två misslyckade åk – där han i det andra kraschade ryggen mot den stenhårda halfpipe-kanten, försvann drömmen.
– Jag är öm, men det gör inte alltför ont, säger Gus Kenworthy efter tävlingen till OS-arrangörens nyhetstjänst.
Med bara en chans kvar gav han sig ut i sitt tredje och sista åk. Kenworthy avslutade med att flyga högt och göra ett av sina signaturhopp – men 71,25 poäng räckte bara till en åttondeplats.
OS-silver i Sotji
30-åringen har ett OS-silver i slopestyle från Sotji 2014 i sin medaljsamling och har genom åren blivit en hyllad och omskriven skidpersonlighet.
– Att tävla på proffsnivå har förändrat mitt liv på ett sätt som jag aldrig någonsin hade kunnat föreställa mig, säger Kenworthy.
2015 kom han ut som homosexuell och i Pyeongchang-OS för fyra år sedan blev han tillsammans med konståkaren Adam Rippon USA:s första öppet homosexuella olympier. Han uppmärksammades i samma spel för att ha kysst sin pojkvän alldeles före första åket i slopestylekvalet. Kyssen fångades upp av NBC:s kameror på bästa sändningstid.
– Att synas tror jag är enda sättet att bryta ned homofobin, sade Kenworthy då.
Sista tävlingen
Sedan dess har han bytt till att representera sitt andra hemland Storbritannien. Efter halfpipe-finalen är Kenworthy känslosam när han tänker tillbaka på sin skidkarriär.
– Jag är gay och det kändes som att jag inte passade in inom idrotten, och att då kunna vara öppen och stolt och tävla i OS... Jag kan inte vara nog så tacksam. Jag vet att det finns ett utgångsdatum, och där befinner jag mig. Det här var min sista tävlinge någonsin, slår 30-åringen fast.
Vad som nu väntar har han ännu inte bestämt.
– Jag har fokuserat på det här och nu när det är över kommer jag börja fundera på nästa steg.
Bekant prispall
Vann gjorde storfavoriten, nyzeeländaren Nico Porteous, med ett åk på 93,00 poäng. Amerikanen David Wise, som var dubbel regerande OS-mästare med guld från både Sotji och Pyeongchang, fick den är gången nöja sig med silver, medan hans landsman Alex Ferreira tog bronset.
Därmed blev det samma medaljörer som i Pyeongchang, bara i en annan ordning. Då blev Porteous trea och Ferreira tvåa.
– Det var väldigt svåra väderförhållanden i dag. Det gick väldigt långsamt och var rätt utmanande. Men jag gjorde vad jag kunde, säger Porteous.