Ställer in världscupen i Falun – har inte råd

Världscuptävlingarna i big air som skulle hållas i Falun har ställts in. Ekonomin sätter stopp. "På grund av rådande världsläge har vi inte fått ihop ekonomin", säger Stefan Karlsson på Svenska skidförbundet.

Sveriges Sven Thorgren kommer inte att få tävla i Falun i år. Arkivbild.

Sveriges Sven Thorgren kommer inte att få tävla i Falun i år. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Freeski2022-10-07 14:23

Det var upplagt för freeskiing- och snowboard-fest i Falun där världscuptävlingar i big air skulle hållas 25–26 november.

Svenska skidförbundet meddelar nu att man tvingas ställa in arrangemanget då finansieringen av evenemanget inte går att säkerställa.

"På grund av rådande världsläge har vi inte fått ihop ekonomin. Oron gör att företag ser över sin verksamhet vilket i sin tur drabbar evenemang som detta. Det är jättetråkigt att vi tvingas ställa in men vi har gjort allt vi kunnat för att försöka genomföra evenemanget", säger Stefan Karlsson, sportchef för freeskiing och snowboard på förbundet, i ett uttalande.

Man hoppas dock kunna hålla världscupen i Sverige i framtiden.

"Vi har alltid haft sikte på att göra det här till ett återkommande evenemang och den ambitionen kvarstår. Vi har skapat en väldigt bra grund för att se till att världscupen på hemmaplan kan ske i framtiden", säger Stefan Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!