Näslund tog åttonde segern: "Helt sjukt"

Sandra Näslund fortsätter att vinna. Det svenska OS-hoppet tog sin åttonde världscupseger för säsongen i Idre – överlägset. –Det är helt sjukt faktiskt. Det är en himla bra säsong, säger hon till Viaplay.

Sveriges Sandra Näslund vann i Idre.

Sveriges Sandra Näslund vann i Idre.

Foto: Anders Wiklund/ TT

Freestyle2022-01-22 12:31

Sandra Näslund är helt ostoppbar i världscupen. Hon var överlägsen i både kvartsfinal och semifinal. I finalen krossade hon konkurrenterna och vann med stor marginal, trots en liten miss.

Det blev dessutom svensk dubbelseger. Bakom Näslund kom Alexandra Edebo på andra plats.

– Det känns så bra, säger Sandra Näslund till Viaplay.

"Mitt stökigaste åk"

Hon fick ett litet felskär i finalen, men ledningen var så pass stor att hon kunde hålla undan till seger.

– Finalen var väl mitt stökigaste åk egentligen, säger Näslund.

– Skidorna far lite grann. Men det är ett bra åk, annars sätter jag allting.

Segern var Sandra Näslunds åttonde i världscupen den här säsongen. Hon har vunnit alla tävlingar – utom en. Sammanlagt har det blivit 25 världscupsegrar i karriären.

– Det är helt sjukt faktiskt. Det är en himla bra säsong och det är roligt att åka skidor när det går bra.

Slipper rivalen

Sandra Näslund slipper värsta rivalen Fanny Smith i Idre. Schweiziskan vilar efter en lättare knäskada och det starka kanadensiska laget uteblev också på grund av covidläget.

De svenska herrarna hade en sämre dag. David Mobärg, som vann världscuptävlingen i Nakiska i Kanada förra helgen, försvann redan i åttondelsfinalen, liksom Elliot Barolo.

Hans bror Erik Mobärg gjorde en miss i kvartsfinalen och fick respass, liksom Viktor Andersson. Ryan Regez, Schweiz, vann.

På söndagen körs en ny världscuptävling i Idre. Tävlingarna i nordvästra Dalarna är genrep inför OS i Peking där skicrossen avgörs den 17 februari.

Där kommer Sandra Näslund att vara ett av de allra största svenska guldhoppen.

Sveriges Sandra Näslund (mitten) vann och Alexandra Edemo (tv) kom på en andraplats. Frankrikes Jade Grillet Aubert blev trea.
Sveriges Sandra Näslund (mitten) vann och Alexandra Edemo (tv) kom på en andraplats. Frankrikes Jade Grillet Aubert blev trea.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!