Ostoppbar Näslund vann igen

Skicrosstjärnan Sandra Näslund är ostoppbar. I OS-genrepet på hemmaplan i Idre tog svenskan sin nionde världscupseger för säsongen. Alexandra Edebo tog sig också till final – men kraschade.

Sandra Näslund firar efter målgång i Idre.

Sandra Näslund firar efter målgång i Idre.

Foto: Anders Wiklund/ TT

Freestyle2022-01-23 14:15

Den 25-åriga världsmästaren har vunnit alla individuella tävlingar hon ställt upp i den här säsongen – förutom en. I december föll Sandra Näslund i finalen i Arosa i Schweiz och fick därmed se sig besegrad.

Men varje gång hon stått på benen har det blivit seger – och den trenden fortsatte i OS-genrepet i Idre.

Näslund var snabbast i både sin kvartsfinal och semifinal, och följde upp det med att vinna finalen på ett övertygande sätt.

– Jag har kört bra den senaste veckan, och det är jag nöjd med, och jag är förstås glad över att vinna, säger hon i segerintervjun i Viaplay.

Alexandra Edebo, som kom tvåa i lördagens tävling, var med i kampen om andraplatsen men kraschade i duell med österrikiskan Katrin Ofner.

Den OS-uttagna svenskan fick hjälp av sjukvårdare i backen, men reste sig upp och kunde gå för egen maskin.

– Jag hoppas att Alexandra är okej, säger Näslund.

Näslunds värsta rival, schweiziskan Fanny Smith, deltar inte i Idre på grund av en lättare knäskada och det starka kanadensiska laget uteblev också på grund av covidläget.

På herrsidan stod David Mobärg för en fin insats. Han gick för seger – men fick ge sig mot schweizaren Ryan Regez på upploppsrakan. Mobärg fick därmed nöja sig med en andraplats.

Skicrosstävlingarna i OS i Peking avgörs den 17 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!