Reinebo efter guldet: "Betyder oerhört mycket"

21-årige Walter Wallberg var iskall och vann ett skrällartat OS-guld i puckelpistfinalen. Det blev Sveriges första medalj på vinter-OS i Peking. –En medalj första riktiga tävlingsdagen betyder oerhört mycket och ett guld är något alldeles extra, säger Peter Reinebo, verksamhetschef vid Sveriges olympiska kommitté.

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo. Arkivbild.

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Freestyle2022-02-05 15:24

Efter missade medaljchanser i både skidskytte och skiathlon kom till sist Sveriges första OS-medalj på lördagen. Och inte vilken som helst, utan ett guld, som puckelpiståkaren Walter Wallberg åkte hem.

– Vi hade bra chanser på tre idrotter idag så vi hade en förhoppning på "Walle", han har ju ett bra "record", vi hade ju förhoppningar på de andra två idrottarna också, men det var otroligt kul att det gick hem, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK.

En bra start på spelen – som han hoppas kan inspirera hela truppen.

– En medalj första riktiga tävlingsdagen betyder oerhört mycket och ett guld betyder något alldeles extra. Det ger energi och glädje till alla.

Utöver Wallberg tog sig även Ludvig Fjällström och Felix Elofsson till lördagens puckelpistfinal, men ingen av dem lyckades ta sig vidare till final 2 eller den avgörande finalen. Men hittills har freestyle-idrottarnas nivå varit betydligt högre än tidigare OS, säger Reinebo.

– Laget är totalt sett bättre. Vi har flera i finalen och det är ett par av de andra som hade kunnat få en ännu bättre placering, så det är en bra nivå.

Walter Wallberg vinner OS-guld i herrarnas puckelpist.
Walter Wallberg vinner OS-guld i herrarnas puckelpist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!