Sandra Näslunds hälsning till stora OS-rivalen

Efter att tagit två segrar i Idre och i princip avgjort världscupen, skickar Sandra Näslund en hälsning till värste konkurrenten Fanny Smith, som är skadad inför OS: –Hoppas din rehab går bra och att vi ses på OS.

Sandra Näslund är glad efter att i praktiken säkrat totala världscupen. Nu är det OS som gäller.

Sandra Näslund är glad efter att i praktiken säkrat totala världscupen. Nu är det OS som gäller.

Foto: Anders Wiklund/ TT

Freestyle2022-01-23 16:30

Sandra Näslund, som nu är i en superform, betonar vikten av att alla konkurrenterna kan komma till start den 17 februari då OS-finalen i skicross avgörs.

Även den främste utmanaren Fanny Smith från Schweiz.

Hon råkade nyligen ut för en knäskada vilket innebär en kamp mot klockan för att hon ska kunna starta i OS.

Efter söndagens seger i Idre skickade Sandra Näslund en hälsing till skadade rivalen:

– Jag hoppas din rehab går bra och att du är laddad. Jag ser fram emot OS och hoppas du kommer att vara där.

Cupen är säkrad

Samtidigt frågar sig konkurrenterna: Vem ska kunna slå Sandra Näslund på OS?

I helgen tog hon sin nionde världscupseger på tio deltävlingar. Samtidigt avgjorde hon i praktiken den totala världscupen. Sandra Näslund leder med 384 poäng före Fanny Smith. Det behövs bara 16 poäng på fyra deltävlingen för att totalsegern ska vara klar.

– Händer inget olyckligt är det säkrat. Det är absolut skönt att slippa tänka på världscupen inför OS. Nu har jag i princip säkrat totalen, vilket gör det skönt att kunna åka resten av världscuptävlingarna med glädje och vara avslappnad, säger Sandra Näslund.

”OS i morgon”

Nu har hon en veckas vila hemma i Umeå innan skidcross-laget återvänder till Idre för pre-campen. Det blir en vecka i Idre med skidåkning på förmiddagen och fysträning på eftermiddagarna innan det blir avresa till Peking den 7 februari.

– Nu är det skönt åka hem en sväng. Samtidigt se jag fram emot OS. Med den formen jag är i nu hade man gärna kunnat köra OS redan i morgon, säger Sandra Näslund och fortsätter:

– Det är kul att känna att jag åker bra och formen är finns här. Men det är annan bana på OS. Där kommer det att vara tufft och tajta heat. Då gäller att det att ha huvudet med sig hela vägen inte ha råd med några misstag.

Alexandra Edebo såg ut att åka in på en andra plats i finalen innan hon kraschade våldsamt. De första rapporterna säger att det går bra.

TT: Hur orolig när du att krascha och skada dig innan OS?

– Jag är inte rädd, men vet att riskerna finns. Det vet man om, men det är ingen idé att tänka på det, svarar Sandra Näslund

Fakta: Världscupen skicross

Ställning världscupen efter tio deltävlingar:

Damer: 1) Sandra Näslund, Sverige 950 p, 2) Fanny Smith, Schweiz, 566, 3) Marielle Thompson, Kanada 389... 8) Alexandra Edebo 276

Herrar: 1) Ryan Regez, Schweiz 477 p, 2) Terence Tchiknavorian, Frankrike 477 3) Bastien Midov, Frankrike 441, 4) David Mobärg, Sverige 318..

Kommande fyra världscuptävlingar

26-27 februari Sunny Valley, Ryssland

13 mars: Reiteralm, Österrike

19 mars Veysonnaz, Schweiz

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!