Fri entré ska ge en stor publikfest

Motala AIF:s ordförande Stellan Axelsson ser fram emot en fotbollsfest på onsdag kväll. Men är lite blygsam i sina förhoppningar om publiktillströmning.

21 augusti 2018 09:00

– Någon sa till mig att det kommer 1 907 personer. Men det skulle kanske vara lite för bra, 1907 är nämligen året föreningen bildades och skulle vi basunera ut den siffran skulle ändå ingen tror oss, säger han och skrattar. Om jag får gissa så säger jag runt 800 personer.

Det låter lite blygsamt?

– Jo, men jag är en blygsam person. Nä, skämt åsido, jag hoppas att jag tagit i i underkant och skulle det komma 1 000, 1 500 eller kanske upp mot 1 900 så skulle vi bli jätteglada. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att vara med på den här festen, att ha ett allsvenskt lag i Motala för en tävlingsmatch hör inte till vanligheterna.

Klubben öppnar grindarna och bjuder på entré, just för att så många som möjligt ska lockas till Idrottsparken.

– Vi har skickat inbjudningar till alla klubbar i kommunen och även till angränsande kommuner. Vi har landslagsledaren Peter Wettergren på plats för att hjälpa oss att inviga det nya konstgräset och de nya löparbanorna och jag hoppas att spelarna kan bjuda på riktigt bra underhållning.

Vad tippar du för resultat?

– Jag tror att det avgörs på övertid. Det är klart att det finns en dröm att vi "kan göra en Zeros" (som slog ut Djurgården 1991), och varför inte?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén