Bengtströms rivstart– sprang på världstid

Inomhussäsongen fick en bra start för Carl Bengtström. I Växjö drog han till med nytt personbästa på 400 meter med tiden 45,91 – den tredje snabbaste tiden i Sverige genom tiderna och näst bäst i världen för säsongen. –Det blev en liten chock, säger Bengtström till TT.

Carl Bengtström. Arkivbild.

Carl Bengtström. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Friidrott2022-01-22 19:59

Ett intensivt friidrottsår väntar – och i sin första inomhustävling för 2022 visade Carl Bengtström att formen sitter inför de kommande internationella mästerskapen.

Bengström, som bland annat var inblandad i den svenska segern i Finnkampen i somras efter fina lopp på 400 meter och 400 meter häck, bättrade inte bara på sin egen bästa inomhustid över 400 meter (46,35). Han fick också med tiden 45,91 med sig den tredje snabbaste svenska inomhustiden genom tiderna på distansen – och den näst snabbaste i världen för inomhussäsongen.

– Det känns bra, jag hade inte väntat mig att springa så här bra i det här loppet så det blev en liten chock, säger Bengtström till TT.

Hans utomhusrekord från Finnkampen var 45,98 – och med tanke på hur prestationen på träning sett ut före tävlingarna i Växjö i helgen var tiden inte helt oväntad.

– Första tävlingarna vet man aldrig, men det stämde direkt. Det är en klar nivåskillnad från tidigare.

Inomhus-VM i Belgrad avgörs mellan 18–20 mars. Friidrottssäsongen fortsätter sedan med VM i Eugene i juli och EM i München i augusti.

– Om ett par månader väntar friidrotts-VM. Jag tror att jag kan bättra på mig ännu mer, jag lägger allt fokus på det, säger Bengtström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!