Beskedet: Ståhl drar sig ur helgens tävling

Daniel Ståhl har haft svårt att hitta jämnheten i sitt diskuskastande under sommaren. Nu väljer han att dra sig ur söndagens tävling i Malmö. –Han har tappat känslan i utkastet, säger Ståhls tränare Vésteinn Haftsteinsson till Aftonbladet.

Daniel Ståhl står över helgens tävling. Arkivbild.

Daniel Ståhl står över helgens tävling. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Friidrott2020-07-17 21:30

I stället för att tävla kommer Daniel Ståhl under de kommande två veckorna lägga lite extra tid på att få tekniken att stämma helt. Detta meddelade hans tränare Vésteinn Haftsteinsson under fredagen, rapporterar Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

För Aftonbladet utvecklar han varför:

– Han har inte fått en riktig träff i någon tävling den här säsongen och nu vill vi hitta tillbaka till den riktiga tävlingskänslan. Han har tappat känslan i utkastet och vi behöver flera träningspass för att hitta tillbaka så att han känner sig trygg, säger Hafsteinsson.

För en knapp vecka sedan kastade Ståhl 68,72 i Växjö, vilket var andra tävlingen i rad som diskusen flög över 68 meter. Dessförinnan har han blandat och gett.

27-åringens kastrad under året ser ut som följer: 65,92 – inget resultat – 70,25 – 64,92 – 66,55 – 68,10 – 68,72. Ett facit som trots allt gör honom till världsetta.

– Men han är världens bästa diskuskastare och i fjol hade han ett snitt på 69,94. Han är världsmästare och det är mitt jobb att se till att han blir ännu bättre. Målet den här sommaren är att han ska kasta längre än han någonsin har gjort och då talar vi mellan 72 och 74 meter. Det är jag helt övertygad om att han kan göra, säger Hafsteinsson.

Den 14 augusti drar Diamond League i gång med tävlingar i Monaco, där finns dock inte diskus med på programmet.

För Ståhl är närmaste fokuset på SM i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!