Bolts pik till stjärnan: "Prata mindre"

Sprintstjärnan Sha’Carri Richardsons stora comeback på 100 meter slutade med en bottenplacering. Nu riktar ikonen Usain Bolt hård kritik mot henne. –Träna hårdare, fokusera och prata mindre, säger han till New York Post.

Usain Bolt har några tips till sprintstjärnan Sha’Carri Richardson framöver. Arkivbild.

Usain Bolt har några tips till sprintstjärnan Sha’Carri Richardson framöver. Arkivbild.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Friidrott2021-09-17 12:57

Sha’Carri Richardson förlorade sin plats i den amerikanska OS-truppen sedan hon testat positivt för cannabis och stängts av i en månad.

I Diamond League-tävlingen i Eugene direkt efter OS var hon tillbaka på 100 meter, men det gick knappast som planerat. Richardson kom sist, samtidigt som tre jamaicanskor var i topp.

Inför tävlingen hade 21-åringen hajpat upp återkomsten i sina sociala medier.

– De jamaicanska tjejerna var förbannade, för hon pratade en massa skit innan loppet. Vi gillar inte när folk pratar skit om oss, vi är ett väldigt stolt folk. Så om du pratar om oss måste du kunna backa upp det. Det gav verkligen våra damer en extra push i loppet, säger han till New York Post.

Den åttafaldige olympiska mästaren har några tips till Richardson framöver.

– Jag skulle säga till henne att träna hårdare, fokusera och prata mindre. Om man är så stor i munnen, måste man kunna backa upp det, säger han.

Elaine Thompson-Herah vann loppet på tiden 10,54, bara fem hundradelar från Florence Griffith-Joyners världsrekord.

– Jag visste att hon (Thompson-Herah) skulle vinna och springa fort, men jag förväntade mig inte att Sha’Carri (Richardson) skulle komma sist, säger Bolt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!