Chockad Duplantis på väg att träffa Kendricks

Armand Duplantis chockades av beskedet att hans stavhoppsrival Sam Kendricks missar OS i Tokyo efter att ha testats positivt för covid-19. –Det är svårt, det känns fortfarande inte riktigt som att det är på riktig, säger Duplantis, som tänkte träffa sin amerikanske vän i går.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson / TT

Friidrott2021-07-29 08:03

Den svensk-amerikanske OS-guldfavoriten mottog beskedet kring Kendricks positiva coronatest någon timme före pressträffen med sin pappa och tränare Greg Duplantis i OS-byn.

– Jag vet inte så mycket om det. Men jag har inte varit i kontakt med Sam, så det är en bra sak i alla fall. Men det är bara läskigt, säger Armand Duplantis och fortsätter:

– Det är svårt att reagera på det, för det känns fortfarande inte helt verkligt. För en timme sedan var jag fortfarande inställd på en riktig fajt med Sam. Han var en av mina största rivaler och en som skulle ha pushat mig framåt i finalen. Jag är lite i chock, jag kan inte riktigt tro på det. Det är svårt, det känns fortfarande inte riktigt som att det är på riktigt.

TT: Hade han varit din största rival rentav?

– Ja, det är inte fel att påstå det.

Duplantis hade tänkt träffa Kendricks i samband med en stavhoppsträning i Tokyo på onsdagen. Men då hörde 21-åringens flickvän av sig och "Mondo" tog sig aldrig dit.

Sågs senast i Stockholm

Senast de båda USA-födda stavhopparna träffades var i samband med Diamond League-galan på Stockholms stadion för knappt fyra veckor sedan, den 4 juli.

– Jag hade supertur att jag inte träffade honom. Jag hade planer på att kanske träffa honom i går, men då ringde min flickvän så då blev det inte så. Där hade jag ganska tur, får man säga, säger Duplantis och fortsätter:

– Den senaste timmen har varit konstig, när jag och pappa gått runt här (i OS-byn) har det känts märkligt. Jag känner mig inte riktigt bekväm.

Stavhoppsstjärnan kommer att tänka mer på hur han rör sig i OS-byn från och med nu.

– Jag kommer inte göra något som jag inte måste göra. Jag måste äta, jag måste träna. Jag kommer att springa, äta, träna och bara upprepa det. Jag tänker inte göra något som känns onödigt och ökar risken för mig att få covid.

"Hemskt tråkigt"

Även de svenska diskuskastarna Simon Pettersson och Daniel Ståhl har noterat Sam Kendricks positiva coronatest.

– Det är ju hemskt tråkigt. Det är nog varje atlets största mardröm just nu, att just få smittan och inte kunna tävla, säger Simon Pettersson till Radiosporten.

Han känner sig däremot trygg med att de svenska friidrottarna gör vad de kan för att inte coronasmittas i OS-byn.

– Det gäller att skydda sig så gott det går, och göra det man kan. Vi försöker att hålla oss för oss själva, så är det ju, i den mån det går, säger han till Radiosporten.

Ståhl refererar till Tegnell

Daniel Ståhl bekräftar lagkamraten Petterssons uppgifter.

– Inga kommentarer på Kendricks, men vi lever som sagt i en bubbla, gäller att hålla hygienen och inte vara så mycket med varandra och så där, säger Daniel Ståhl och fortsätter:

– Det är bara att gå in och dundra på i tävlingen och sedan hålla sig till restriktionerna, precis som Tegnell (statsepidemiologen Anders) sagt hemma. Det gäller ju i hela världen.

Simon Pettersson. Arkivbild.
Simon Pettersson. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!