Duplantis bara fyra i DL – en bra väckarklocka

Stavhopparstjärnan Armand Duplantis har varit i stort sett oslagbar i år. Men i Lausannes Diamond League-gala blev han bara fyra på 5,72. –Det här var en bra väckarklocka, säger han.

Armand Duplantis blev bara fyra i Lausanne.

Armand Duplantis blev bara fyra i Lausanne.

Foto: Jean-Christophe Bott AP/TT

Friidrott2021-08-26 21:34

Duplantis har inte tävlat sedan OS-guldet. I Lausanne gick han in på 5,62 och klarade först i andra försöket. Han rev sedan ur sig på 5,82.

– Det kändes okej, men det var lite kallt och det påverkade mig kanske lite mer än jag trodde. Jag tog dåliga beslut, tog en för styv stav och var kanske lite för styv i korken, säger han till SVT.

– Det var en bra väckarklocka, jag ska göra allt rätt nästa gång. Det är bra att jag har Paris om två dagar, då får jag chans att revanschera mig. Jag är ganska besviken, jag borde ha tagit det.

Det var blott andra gången i år som Duplantis inte vinner. I Gateshead i maj slutade han tvåa på 5,55. Det blev en amerikansk dubbel genom Christopher Nilsen och Sam Kendricks som båda klarade 5,82.

Sagnia tvåa

Khaddi Sagnia var det största svenska glädjeämnet i Lausanne. Hon hoppade allra längst, 6,92 som är tangerat personbästa, i längdhoppstävlingen – men vann inte tävlingen. Enligt reglerna i Diamond League är det det sjätte och sista hoppet som avgör tävlingen. Och där hoppade serbiskan Ivana Spanovic 6,73 medan Sagnia fick 6,64.

Sagnia var dock väldigt nöjd med kvällen.

– Jag känner en otrolig glädje, shit, att jag är på den här nivån igen, säger den skadedrabbade svenskan till SVT.

– Det var stabil hoppning i dag, trots blåst och kyla och det är viktigt att ha med sig.

Klar för DL-final

I och med resultatet är Sagnia klar för Diamond League-finalen i Zürich den 8–9 september.

– Jag ville hoppa bra i dag för att ta en plats i finalen, säger Sagnia.

Lovisa Lindh slutade femma på 800 meter på 2.01,52. Brittiskan Ellie Baker vann på 2.00,45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!