Duplantis kan få inspirationspris

Inte nog med att Armand Duplantis kan väljas till Årets friidrottare i världen. Han kan också komma att prisas för trädgårdstävlingen som han skapade tillsammans med stavhopparkompisarna Renaud Lavillenie och Sam Kendricks.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Foto: Hussein Sayed/AP/TT

Friidrott2020-11-09 14:50

Det är Internationella friidrottsförbundet World Athletics som skapat priset "Covid inspiration award", som en uppmuntran för dem som med kreativa lösningar fått till tävlingar under coronapandemin.

Trädgårdstävlingen i maj, då de tre stavhopparna tävlade från respektive trädgård i USA respektive Frankrike, var den första tävlingen med internationella stjärnor sedan coronapandemin satte stopp för det mesta i mars. Den följdes upp av ytterligare två trädgårdstävlingar i stavhopp.

De andra två nominerade till inspirationspriset är Diamond League-tävlingen i Monaco i augusti inför 5 000 åskådare samt VM i halvmaraton i polska Gdynia i oktober som blev det enda världsmästerskapet i friidrott i år.

Duplantis, som satt två världsrekord i år, hoppat allra högst utomhus och gått obesegrad genom säsongen, är en av favoriterna till priset Årets friidrottare.

Friidrotten delar ut sina priser vid en virtuell gala den 5 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!