Duplantis missnöjd trots seger: "Lite bitter"

Det blev inget nytt världsrekord för Armand Duplantis i Diamond League-galan i Eugene. För ovanlighetens skull hoppade han inte ens över sex meter. –Jag är lite bitter, säger den svenske stavhoppsstjärnan efter att ha vunnit på 5,91.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2022-05-28 06:29

Stavhoppet var en av tre vind- och regnkänsliga grenar i helgens Diamond League-gala som fick tidigareläggas på grund av väderprognoserna i amerikanska Eugene, där också VM avgörs senare i sommar. Därför fick svenska tv-tittare pallra sig upp redan vid 04-snåret natten till lördag för att följa Armand Duplantis jakt på nya höjder.

Den 22-årige världsrekordhållaren har skämt bort fansen genom att ofta glida över den magiska sexmetersgränsen som om det vore den enklaste sak i världen. Men i Eugene gick han bet efter tio raka tävlingar över sex meter.

Knappa rivningar

Duplantis hoppade 5,91 och vann tävlingen, hans första utomhus i år, före USA:s Christopher Nilsen och Norges Sondre Guttormsen som båda nådde 5,81. Men nöjd var han ändå inte.

– Att vinna var det viktigaste, men jag är lite bitter över att inte klara 6,07. Hoppen kändes bra, det var väldigt knappa rivningar på alla tre försök, säger Duplantis enligt AFP.

– Nuförtiden känner jag att jag går in till varje tävling med tanken att jag vill ta mig över sex meter.

Satte världsrekord i mars

Duplantis världsrekord ligger på 6,20 och sattes i Belgrad i mars i år.

Även damernas höjdhopp och diskus tidigarelades på grund av vädret. Ukrainas Jaroslava Mahutjich vann höjdhoppet på nya världsårsbästat 2,00, medan regerande OS-guldmedaljören Valarie Allman, USA, tog hem diskustävlingen med ett kast på 68,35.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!