Duplantis till Finnkampen – tävlar eventuellt

Armand Duplantis kommer till Finnkampen – men det är inte säkert att han ska tävla. Stavhoppsstjärnan tar beslut på tävlingsdagen. "Jag måste känna efter hur kroppen känns", säger han.

Armand Duplantis kanske kommer att delta i finnkampen. Arkivbild.

Armand Duplantis kanske kommer att delta i finnkampen. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Friidrott2021-08-24 12:44

Finnkampen avgörs den 4–5 september på Stockholms stadion och eventuellt kommer en av Sveriges största stjärnor till start.

OS-guldmedaljören Armand Duplantis planerar att åka till tävlingen. Men huruvida han ska hoppa återstår att se.

Orsaken är 21-åringens täta tävlingsschema. Han har tre Diamond League-galor inom loppet av åtta dagar inför Finnkampen, den sista i Bryssel den 3 september – bara två dagar innan stavhoppstävlingen i Stockholm avgörs.

"Jag hoppas på allas förståelse att jag inte kan lova till 100 procent hur det blir med hoppningen. Jag måste känna efter hur kroppen känns närmare landskampen för att inte riskera någon skada som kan äventyra tävlingssäsongen och förberedelserna inför nästa år", säger Duplantis i ett uttalande på friidrottsförbundets hemsida.

Förbundskapten Karin Torneklint:

"Jag är glad att Mondo ändå kommer till Stadion och vi får hoppas att han inte är för sliten. Men vi ska också ha respekt för att ingen av våra aktiva kan klara av hur mycket belastning som helst", säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!