Förkylning stör svenska VM-hoppet: "Olämpligt"

Värmen i Budapest är inget problem för Andreas Kramer. Däremot störs han av en förkylning. –Den kom lite olämpligt, säger 800-meterslöparen inför friidrotts-VM.

Andreas Kramer.

Andreas Kramer.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2023-08-21 17:27

Väderprognosen för de kommande dagarna i Ungerns huvudstad visar att temperaturen ska vara en bit över 30 grader.

Värmen är i sig inget ovanligt för friidrottsmästerskap, men hettan är ändå en detalj som Andreas Kramer & Co behöver hantera för att lyckas på Nemzeti Atlétikai Központ.

– Det är jäkligt varmt men jag gillar värme. Sedan var jag ute och joggade och då var det hemskt, säger svensken inför tisdagens kval på 800 meter.

– Men jag ska nog hantera det bra.

Däremot finns en annan detalj som under dagarna gnager i hans huvud: förkylningen som han åkte på alldeles innan resan till Budapest.

26-åringen säger att den nu är borta men symptomen innebar att han tvingades avstå några viktiga pass inför mästerskapet.

– Förhoppningsvis kommer det inte att påverka något. Jag ska bara försöka tänka bort det och göra mitt bästa. Formen var bra innan och jag ska nog prestera bra ändå.

Andreas Kramer väljer också att sikta högt: han vill springa semifinal och final senare i veckan.

– Kollar man på tider jag har gjort så ska jag inte vara i final nu och rankningsmässigt ska jag också vara utanför, säger han.

– Om jag tar mig till final är ett stort mål uppnått och där har jag chansen att fajtas om det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!