Första VM-guldet hägrar för Duplantis

Armand Duplantis kan bli förste svenska guldmedaljör på ett inomhus-VM på åtta år. Det skulle i så fall bli hans första VM-guld. –Det är ett stort mål för mig, säger han.

Armand Duplantis hoppas ta VM-guld.

Armand Duplantis hoppas ta VM-guld.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2022-03-20 06:00

För två veckor sedan satte han världsrekord, nu är Armand "Mondo" Duplantis tillbaka i Belgrad arena, den här gången är siktet inställt på guld.

– Jag är taggad, jag har aldrig vunnit VM, det är ett stort mål för mig. Jag hoppas jag kan "get the job done", säger 22-åringen.

Även om han är skyhög favorit till att ta hem guldet, är det inte bara att ställa in skorna.

– Jag vet att Chris Nielsen (USA, världstvåa i år) hoppar jättebra nu, han är i bra form. Jag tror att han kommer att hoppa över sex meter, det kommer inte vara så lätt för mig, så jag måste vara skärpt, säger Duplantis.

Men vem han ska slå och hur högt de hoppar är egentligen inte så viktigt.

– För mig är det viktigast att ta hem guldmedaljen till Sverige, det är allt jag tänker på nu. Jag ska bara tävla och försöka vinna guld.

Om Duplantis tar hem guldet blir han sjunde svensk att ta ett VM-guld inomhus, och först sedan Abeba Aregawi 2014. I sommar kan han också ställa sig till den exklusiva skara som vunnit allt som går att vinna. Både VM och EM är med i hans plan för året.

– Jag älskar att tävla och jag älskar att vinna och ta hem guldmedaljer. Det är alltid bra när du har många mästerskap, jag vill ta hem guldmedaljer till Sverige.

TT: Du blir inte trött?

– Jag blir aldrig trött!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!