Karlström vann årets sista lopp: "Inte lätt"

Perseus Karlström fick precis den säsongsavslutning han hade hoppats på. Den svenska gångstjärnan vann årets sista tävling i Tjeckien – på en av hans bästa tider i karriären. –Jag fick verkligen jobba mentalt, säger 30-åringen.

Perseus Karlström efter sitt VM-brons i Doha, Qatar. Arkivbild.

Perseus Karlström efter sitt VM-brons i Doha, Qatar. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2020-10-10 17:30

Segeriden, 1.19.43, är en av Perseus Karlström bästa någonsin på favoritdistansen 20 kilometer, den han tog VM-brons på i Doha i fjol.

– Det var jättebra... ja väldigt bra faktiskt, säger han glatt på telefon kort efter loppet.

Men det var ett tufft lopp där svensken var tvungen att släppa täten vid flera tillfällen.

– Jag var pressad hela loppet, det var inte alls ett lätt lopp. Det var jobbigt liksom. Jag fick verkligen jobba mentalt att "skärp dig nu, gör det inte jobbigt för dig själv, gå upp och var med i klungan och släpp den inte för då blir det bara ännu jobbigare för dig", säger han.

Efter 16,5 kilometer gjorde Karlström ett ryck. Italienaren Matteo Giupponi hängde med i en kilometer innan han släppte vid ännu ett ryck av svensken som i mål var 15 sekunder före.

– Det var jättebra, verkligen jättebra, men en svår tävling med tilltagande regn också.

Efter en sommar med motivationsproblem och en del skadetrassel var segern kanske ännu viktigare inför vinterns träning och uppladdning inför OS nästa sommar där Karlström är ett av de blågula medaljhoppen.

– Jätteskönt. Det är alltid kul att avsluta på topp och känna att man har fått ut det man har. Det känns riktig skönt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!