Kort innesäsong för Duplantis: "Inget beslut om EM"

Stavhopparstjärnan Armand Duplantis planerar för en kort inomhussäsong, med start den 2 februari. –Han vill inte ha för många tävlingar, säger agenten Daniel Wessfeldt.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2022-12-19 11:30

Världens bästa friidrottare 2022, den svensk-amerikanske stavhopparen Armand Duplantis, laddar för en ny säsong efter den magnifika med två VM-guld (inne och ute), EM-guld samt världsrekord två gånger om.

23-åringen inleder inomhussäsongen med sin egen tävling i Uppsala den 2 februari och kör sedan ytterligare tre under februari.

– Han vill inte ha för många tävlingar, vill ha lite längre emellan. Och han behöver inte vara med på allt inomhus eftersom det är konstanta förhållanden, säger Wessfeldt.

Inomhussäsongen avslutas med EM i Istanbul den 2–5 mars.

– Det finns inget beslut om EM. Huruvida han ställer upp eller inte har säkert att göra med hur han känner sig och hur det går framöver i tävlingarna, menar Wessfeldt.

Agenten säger att Duplantis just nu befinner sig i sitt amerikanska hem i Baton Rouge i Louisiana och att han kommer till Sverige strax efter julhelgerna för att göra sista förberedelserna inför starten av tävlingssäsongen.

Fakta: Armand Duplantis inomhussäsong

2 februari: Stavgalan Mondo Classic i Uppsala.

10 februari: Inomhusgala i Berlin, Tyskland.

15 februari: Inomhusgala i Lievin, Frankrike.

25 februari: Stavgala i Clermont-Ferrand, Frankrike.

Inomhus-EM arrangeras i Istanbul 2–5 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!