Kramer kroknade – missade pallplats

Han låg trea i början på upploppet. Men Andreas Kramer kroknade – och missade pallen på 800 meter. –Jag ville mycket mer, säger han.

Sveriges Andreas Kramer i final på 800 meter under inomhus-VM i friidrott i Belgrad.

Friidrott2022-03-19 19:21

Kramer slutade femma i finalen på inomhus-VM i Belgrad med tiden 1.46,76.

– Det känns surt, jag ville mycket mer. Jag hade gärna stått här med medalj och varit lite gladare, säger han efteråt.

– Jag fick till en ganska klockren resa i början, men det svarade inte som jag ville.

Kramer låg länge tvåa i loppet.

"Är kämpigt"

På frågan när han kände att det inte gick som han ville svarar han:

– Det är väl på slutet, även fast det inte känns helt klockrent under hela loppet så kan kicken finnas där ändå på slutet.

– Jag var väl på väg där mot en bättre placering, men när det väl tar slut tar det slut. Då är det kämpigt.

Störd av kenyanen

Strax innan upploppet kom kenyanen Noah Kibet väldigt tätt inpå Kramer.

Svensken anser att han blev störd.

– Det blev jag absolut, han går onödigt tajt och ger en onödig armbåge, jag gillar inte riktigt det. Det är väl inget som förstör min medaljchans i dag tror jag, men det är lite onödigt.

– Alla löpare har sin stil, vissa är tuffare än andra.

Guldet vanns av spanjoren Mariano García med tiden 1.46,20. Silvret gick till kenyanen Noah Kibet, 1.46,35, medan amerikanen Bryce Hoppel knep bronset, 1.46,51.