Lennmans varma stöd: "Mina äldre"

De samlar tidningsklipp och följer alla hennes steg. Kulstötaren Sara Lennman har ett speciellt stöd under Budapest-VM. –De är jättefina som engagerar sig i det här, säger 27-åringen.

Sara Lennman.

Sara Lennman.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2023-08-25 18:19

Kurator på demens- och äldreboende till 40 procent.

Elitidrottare till "110 procent".

Nära Sara Lennman kliver in i karriärens första friidrotts-VM blir delarna mer förenade.

– De är jättefina som engagerar sig i det här, säger hon.

– Jag vet att de kommer sitta där och heja på mig. Det är helt fantastiskt egentligen och jag hoppas att de blir nöjda av det de ser.

Samlar på tidningsklipp

De boende, som Lennman kallar för "mina äldre", har följt hennes karriär från nära håll, de ställer frågor, är intresserade och samlar på tidningsklipp.

– Jag är kurator och ska egentligen inte prata om mig själv men där har vi knutit någon form av kontakt, och då får det vara så, säger hon.

TT: Vad brukar du få för frågor?

– Oftast om hur det går och när nästa tävling är. Och Finnkampen får man för guds skull inte glömma – det är den största tävlingen på hela året.

TT: Vad har de sagt till dig inför VM?

– Mycket lyckönskningar och att de ska kolla på mig. Jag känner stor stöttning.

TT: Vad betyder det för dig?

– Väldigt mycket. Det här är ändå människor som har levt ett långt liv och att kunna få ge dem något att följa på utsidan av allt, det tycker jag är väldigt fint.

"Få en fullträff"

Lennman kliver in i VM med stärkt självförtroende efter en bra säsong. Trots att tajmningen och känslan svajade i mitten av sommaren, så tycker hon att träningen visar att kapaciteten finns.

– Det gäller bara att få en fullträff, säger hon.

– Då kan det bli väldigt bra. Jag känner mig positiv och tycker det är roligt.

Och just glädjen är en viktigt del under VM.

– Det här är friidrott, det är inte liv eller död. Det här är något som jag har gjort så länge och att bara kunna få gå in och njuta, det tror jag är jätteviktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!