Lindh om VM-petningen: "Hoppats på större tillit"

Petad från VM efter Diamond League-galen i Stockholm. Nu berättar Lovisa Lindh, 30, om besvikelsen. "Förbundskaptenen har sista ordet", skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Lovisa Lindh får inte springa VM i USA i sommar. Arkivbild.

Lovisa Lindh får inte springa VM i USA i sommar. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson / TT

Friidrott2022-07-01 17:30

Trots att hon bjöds in av internationella friidrottsförbundet, WA, på grund av SOK:s topp åtta-krav fick Lindh inte åka till OS i fjol.

Och det blir inte heller något friidrotts-VM i Eugene, USA, i juli (15–24) trots att 30-åringen klarade VM-kvalgränsen redan i september.

För kort efter Diamond League-galan på Stockholms stadion, där Lindh, sprang 800 meter på 2.03,22, kom förbundskapten Kajsa Bergqvist med beskedet:

– Lovisa har fått nej. Det har varit tungt att ta det beslutet men jag bedömer att hon är för långt ifrån att vara i VM-form, eller för långt bort från att hitta den på den lilla tid som är kvar, sade Bergqvist.

Dagen efter öppnar nu Lindh upp om VM-petningen.

"Jag förstår Kajsa i att jag inte presterat de senaste veckorna, det gör jag. Något (annat än 'bara dålig form') har spökat, men gårdagen var ett litet steg i rätt riktning. Inte där vi hoppades, men jag och min tränare tror att vi hade kunnat hitta tillbaka på tre veckor. Jag hade hoppats på större tillit till att vi vet vad vi gör och fått vara delaktiga i beslutet att åka eller inte, men nu ställer jag om fokus mot nästa mästerskap", skriver Lovisa Lindh och syftar på EM i München som avgörs i mitten av augusti, till Aftonbladet och avslutar:

"Jag är kvalad på tid och min plats kommer nu inte kunna ersättas med någon annan (på rankning). Men nej, förbundskaptenen har sista ordet och jag får acceptera hennes beslut och ladda om för nästa mästerskap".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!