Lyckad tävling för Södra Vi IF – blev medaljregn

23 pallplaceringar och 36 nya personbästa. Det blev facit för Södra Vi IF när Ölandsspelen avgjordes på Högby IP i mitten på juli.

Erik Gustafsson tog guld i längdhopp i herrklassen.

Erik Gustafsson tog guld i längdhopp i herrklassen.

Foto: Fabian Facius

Friidrott2021-08-10 09:00

Felix Kilveius, som tävlade i P9-klassen, vann både 60 meter och längdhopp. Han satte dessutom nytt personbästa i båda grenarna samt i höjdhopp och kula. I höjdhoppet blev det silver.

Maja Furustål och Agnes Malmström tävlade i F9-klassen. Furustål tog guld i längdhopp och silver på 60 meter och satte även hon nya personbästa i båda grenarna. 

Malmström blev trea i längdhopp och kula och toppade av det med nya personbästa. Det blev även PB på 60 meter och 600 meter för hennes del.

I F11 klassen tävlade Nova Mattson, som tog guld i längdhopp. Det blev också silver i höjdhopp och 60 meter tillsammans med nya personbästa i alla tre grenarna och kula.

Elin Jonsson i F12-klassen tog guld i diskus, silver i spjut och brons i kula. Därtill blev det nya personbästa i alla grenarna samt 60 meter.

I F13-klassen fanns Jenna Jonasson, Amanda Lind och Emilia Håårdh. Jonasson tog silver i 600 meter och satte personbästa i längdhopp, där det också blev silver. Lind satte nya personbästa i längdhopp och 60 meter. Håårdh tog silver i kula och 60 meter och bronsmedalj i diskus. Hon satte nya PB i alla tre grenarna.

I P14 klassen tävlade Viggo Mattson och han satte nytt PB i längdhopp, höjdhopp, 80 meter och i spjut.

Sebastian Håårdh, i P17-klassen, tog silver i kula och höjdhopp tillsammans med nya personbästa. I spjut och längdhopp tog han hand om tredjeplatsen och satte PB i spjut.

I klassen Män tävlade Noa Anemyr och Erik Gustavsson. Anemyr satte nytt personbästa på 800 meter medan Gustavsson tog hand om guldet i längdhopp och satte även nya PB i höjdhopp och 200 meter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!