Montlers succé – slog OS-mästaren

Thobias Montlers starka inledning på inomhussäsongen fortsätter. Med 8,21 meter i sista hoppet tog den svenska längdhopparstjärnan hem tävlingen i Ostrava – före OS-guldmedaljören Miltiadis Tentoglou.

Thobias Montler. Arkivbild.

Thobias Montler. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Friidrott2022-02-03 19:30

I säsongspremiären i tyska Karlsruhe i fredags nådde Thobias Montler över åtta meter två gånger om och vann på 8,02.

I tjeckiska Ostrava på torsdagen blev det förvisso bara ett hopp över åtta meter för Montler. Men det räckte å andra sidan längre.

Och till en revansch mot en grekisk nemesis.

25-åringen – som har två EM-silver inomhus – inledde med 7,94, men inför den sjätte och avslutande omgången var han tvåa. Detta då grekiske stjärnan Miltiadis Tentoglou – som tog OS-guld i Tokyo i somras och som "snuvade" Montler på gulden i inomhus-EM 2019 och 2021 – i sin säsongspremiär hade hoppat först åtta meter i den fjärde omgången och sedan ökat på till 8,15 i den femte.

Då svarade Montler – och hoppade alltså 8,21. Och på det hade inte Miltiadis Tentoglou något svar. Montlers hopp var det tredje längsta i världen inomhus så här långt den här säsongen.

Apropå bra säsongsstart. För snart två veckor sedan slog Carl Bengtström till med 45,91 på 400 meter – den tredje snabbaste tiden i Sverige genom tiderna och näst bäst i världen (numera tredje bäst) för säsongen.

Lika snabbt gick det inte för 22-årige Bengtström i Ostrava. Men han vann likväl från sin sjättebana på tiden 46,42, och besegrade bland andra nederländske OS-finalisten Liemarvin Bonevacia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!