Norske stjärnan DL-laddar i en källare

De norska löparstjärnorna Karsten Warholm, Jakob och Filip Ingebrigtsen kommer till Diamond League-galan i Stockholm trots att de måste sitta i karantän efteråt. "Jag tror att det är möjligt att hålla på med idrotten jag älskar och ändå förhindra viruset", skriver Warholm på Instagram.

Karsten Warholm jublar över den snabba säsongspremiären i Monaco i fredags. Nu siktar han på snabbt häcklopp i Stockholm på söndag.

Karsten Warholm jublar över den snabba säsongspremiären i Monaco i fredags. Nu siktar han på snabbt häcklopp i Stockholm på söndag.

Foto: Matthias Hangst/AP/TT

Friidrott2020-08-18 10:40

Världsmästaren på 400 meter häck tar husbilen till Stockholm, där Bauhausgalan avgörs på söndag eftermiddag. Han tillsammans med Ingebrigtsenbröderna Jakob och Filip, som springer 1 500 meter på Stockholms Stadion, befinner sig redan i karantän eftersom de var i Monaco i fredags och tävlade i Diamond League. Furstendömet, precis som vissa regioner i Sverige, finns med på Norges röda lista över länder som norrmän inte får besöka om de inte sätter sig i karantän i tio dagar efter hemkomsten.

Warholm skriver på Instagram att han och tränaren Leif Olav Alnes har isolerat sig i en lägenhet där det är "grabbstämning" och att han tränar i en privat källare. På bilden syns 24-åringen när han springer på ett löpband.

"Vi åker till Stockholm och Bauhausgalan och åker dit i en husbil och går sedan tillbaka in i karantän", skriver han.

Warholm gjorde säsongsdebut i Monaco i förra veckan och sprang då sitt livs nästa bästa lopp. Långt före det övriga fältet tog han sig i mål på 47,10, bara 18 hundradelar från sitt personliga rekord som han satte i Diamond League-galan i Zürich för knappt ett år sedan.

Den 19-årige Jakob Ingebrigtsen satte Europarekord på 1 500 meter i Monaco med 3.28,68. Han kom tvåa i loppet. I Stockholm får han chans till revansch på segraren Timothy Cheruiyot, Kenya, som också kommer till den svenska huvudstaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!