OS-guldmedaljörens nya supertid

Jamaicas Elaine Thompson-Herah stod för en ny supertid när hon sprang in som segrare på 100 meter i Eugenes Diamond League-gala. Bakom henne sprang hennes landsmaninnor in och gav precis samma pall som under OS.

Elaine Thompson-Herah vann igen. Arkivbild.

Friidrott2021-08-21 23:01

Sha'Carri Richardson fick inte tävla i OS då hon testades positivt för cannabis i samband med de amerikanska mästerskapen. Men i Diamond League-tävlingen i Eugene, USA, var hon tillbaka.

Och i 100-metersloppet fick hon möta just de löpare som tog hem medaljerna i tävlingen som hon missade. Men pallen blev precis som i Tokyo heljamaicansk. Elaine Thompson-Herah slog till med ett makalöst lopp och sprang in på 10,54, bara Florence Griffith Joyner har sprungit snabbare. Shelly-Ann Fraser-Pryce blev åter igen tvåa och tredjeplatsen gick till Shericka Jackson.

– Jag visste att jag vann men när jag såg tiden trodde jag knappt mina ögon, sade Thompson-Herah i SVT:s sändning.

Sha'Carri Richardsson slutade sist i loppet.

Även på herrsidan blev det ett snabbt lopp där kanadensaren André de Grasse sprang in på det som skulle varit världsårsbästa, 9,74, dock i för stark medvind.

På dubbla distansen var vinden däremot godkänd och Noah Lyles, USA, satte nytt världsårsbästa med 19,52. Lyles slutade trea på OS i Tokyo och berättade i SVT:s sändning att hans resultat i Eugene berodde på att han kunde fokusera på sin egen löpning.

– Nu är det dags för semester, konstaterade han sedan.

Tävlingens enda svensk, Erika Kinsey, rev ut sig på 1,87 och slutade sexa i höjdhoppstävlingen.