Regeringens kontakt för att rädda Finnkampen

Regeringen går Svenska friidrottsförbundet till mötes och jobbar för att Finnkampen ska kunna genomföras trots reseförbudet till Finland. –Den finska regeringen har sagt att man är beredd att titta på vad man kan göra för att det ska vara möjligt, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP).

Stavhopparen Angelica Bengtsson i fjolårets Finnkampen på Stockholms stadion. Arkivbild.

Stavhopparen Angelica Bengtsson i fjolårets Finnkampen på Stockholms stadion. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Friidrott2020-07-28 17:25

I förra veckan skrev Svenska friidrottsförbundet ett brev till regeringen med uppmaningen att påverka finländska politiker så att svenska friidrottare kan tävla i Finnkampen i Tammerfors – trots det gällande reseförbudet för svenskar till grannlandet.

Nu har man fått gehör.

I en intervju med Sveriges Radio bekräftar Amanda Lind att hon har vänt sig till sina kollegor i Finland för att få till en lösning.

– Jag har själv varit i kontakt med min finländska kollega och hennes statssekreterare och fört en dialog om Finnkampen. För mig och även för Finland är det såklart en viktig tävling med lång historik och en folkfest mellan våra länder, säger idrottsministern.

Finnkampen är tänkt att äga rum den 5–6 september.

– Jag har framfört att det från vår sida vore väldigt positivt om det gick att hitta en lösning. Den finska regeringen har sagt att man är beredd att titta på vad man kan göra för att det ska vara möjligt, säger Amanda Lind.

Amanda Lind (MP) idrottsminister (samt kultur- och ungdomsminister). Arkivbild.
Amanda Lind (MP) idrottsminister (samt kultur- och ungdomsminister). Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!