Sagnia: "Är man bäst blir man ett stort hot"

Khaddi Sagnia är Sveriges främsta längdhoppare – i alla fall ett tag till. Supertalangen Maja Åskag närmar sig i hopp om att överta tronen. –Är man bäst blir man ett stort hot, säger Sagnia inför Finnkampen.

Khaddi Sagnia.

Khaddi Sagnia.

Foto: Christine Olsson/TT

Friidrott2021-09-04 08:52

OS-nian Khaddi Sagnia har länge varit ohotad längdhoppsetta, men den senaste tiden har rubrikerna handlat om en annan svenska.

18-åriga Maja Åskag tog dubbla guld både på junior-EM i Estland och junior-VM i Kenya.

Inför förra helgens friidrotts-SM i Borås sade Åskag att det stora målet var att besegra Sagnia – men den gången blev det inte mycket till duell.

"Finns de som jagar"

Sagnia vann överlägset och satte även nytt personbästa, medan Åskag fick nöja sig med en tredjeplats.

Och även om 18-åringen fortfarande har en bit kvar, medger Sagnia att framtidslöftet håller henne på tårna.

– Det är bra hon är jätteduktig, verkligen. Det är bra att det går så bra för svenskorna, jag önskar henne all lycka, säger hon och fortsätter:

– Är man bäst blir man ett stort hot för alla. Så är det som individuell idrottare, men det ger en krut också. Det finns de som jagar en och det gör också att man jobbar ännu hårdare för det finns någon som vill slå en, säger hon.

Finnkampen väntar

TT: Kan det vara positivt om det blir en konkurrenssituation?

– Det är alltid bra att vi har varandra att sporras mot och det där gör också att man lyfter varandra, vilket är väldigt viktigt för att nå högre resultat.

I helgens Finnkamp på Stockholms stadion kommer längdhoppsduon hjälpas åt i stället för att tampas mot varandra.

– Det ska bli otroligt roligt. Jag älskar Finnkampen där man får vinna som ett lag, och även om vi förlorar gör vi det som ett lag. Det är något man inte får uppleva under en säsong. Men det är klart vi ska vinna det här, säger hon.

Damernas längdtävling avgörs klockan 18.55 i kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!