Sagnia: "Bara härliga känslor"

Knäskadan har tärt på Khaddi Sagnia. Väl på plats i VM-staden Budapest? –Nu är det bara härliga känslor, säger längdhoppsstjärnan.

Khaddi Sagnia.

Khaddi Sagnia.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2023-08-18 18:45

Khaddi Sagnia plockar kvickt upp telefonen, använder den som spegel och säger okej till fotograferna.

Sedan är leendet stort.

Känslorna är också riktigt, intygar hon.

Glädjen över att vara på friidrotts-VM i Budapest och att ha tagit sig igenom knäskadan som präglat hela säsongen är stor.

"Ge järnet"

– Det är ett stort mästerskap och självklart känner jag en osäkerhet men sedan jag kom hit har jag inte känt det. Det har bara varit härliga känslor. Det gör mycket att få den goda energin och jag ska bara in där och ge järnet, inte känna någon stress eller rädsla, säger hon om lördagens kval.

– Jag vet vad jag kan göra, trots att jag inte har tränat. Jag vet att det finns längder i mig. Kommer de ut? Det får vi se.

29-åringen har minst sagt haft en tuff säsong. I början av juni, i Florens, kände hon smärtan i ena knät. Trots känningen valde hon att tävla i Grekland ett par dagar senare men sedan har hon varit tvungen att fokusera på rehab.

Sagnia var till och med nära att avsluta säsongen i förtid, och stå över VM i Budapest.

Stödet hjälpte Sagnia

Men från "nära och kära", som hon säger, hittade hon kraft för att kämpa sig igenom cykelintervaller och när förra veckans hoppass kunde göras utan smärta – då bestämde hon sig för att åka till VM.

– Jag vill verkligen tävla, det här har jag sett fram emot. Självklart inte med den här bakgrunden men jag får göra det bästa av situationen. Jag har ändå varit med i flera år, jag har meriter, erfarenhet. Jag får göra det bästa av det jag har, säger hon.

I samma kval, som inleds klockan 12.25 under lördagen, finns även Tilde Johansson och Maja Åskag med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!