Sagnias VM-kaos: "Varit katastrof"

Khaddi Sagnia kallar VM-uppladdningen för ett enda stort kaos. Orsaken: bagaget försvann på vägen till USA. –Det har varit katastrof, säger hon.

Khaddi Sagnia. Arkivbild.

Khaddi Sagnia. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Friidrott2022-07-21 20:42

Ett av Sveriges medaljhopp har kommit fram till VM-staden Eugene.

Särskilt tillfreds är dock inte längdhopparen Khaddi Sagnia.

I stället är sinnesstämningen raka motsatsen, och det på grund av hon och hennes tränare Katrin Klaup blev av med sina bagage.

Tävlingskläderna borta

Väskor som delvis bestod av hennes tävlingskläder.

– Vi får se hur vi löser det. Det är lite kaos, säger hon.

– Det är sådant här man inte vill lägga fokus på. Jag har suttit i Berkeley och ringt, suttit i samtal med flygbolagen i flera timmar. Det är inte sådant vi ska göra, vi aktiva är där för att träna och tävla. Det har varit mycket fokus på fel grejer. Det har varit katastrof.

Någon hjälp från förbundet har hon inte fått.

– Nej. När vi kom hit så sade de att de inte hade extrakläder. Jag vet inte hur det blir.

Alternativet just nu är att tävla i andra kläder, men Sagnia är inte säker på om det är tillåtet.

– Jag hoppas det. Jag såg någon sprinter som körde i andra kläder då hennes bagage inte heller kom fram men jag vet inte hur det blir med reglerna. Vi får se lite. Jag ska prata med Kajsa (Bergqvist, förbundskapten) och så får vi se hur vi fixar det.

Lugnande besked

Någon större fara för Khaddi Sagnias medverkan ska det dock inte vara.

Enligt förbundskapten Kajsa Bergqvist finns det kläder i VM-byn.

– Det där fixar vi ihop, det är inget att oroa sig för. Sedan att man inte har med sig sitt eget "kit" är ju trist men det löser sig. Vi får låna ihop det, säger hon.

28-åriga Sagnia, som kvalar på lördag klockan 21.00 svensk tid, har trots allt med sig sina spikskor och en uppsättning av träningskläder, vilket har gjort att hon har kunnat träna och förbereda sig som planerat under dagarna i USA.

– Jag kände att om vi nu bli av med bagaget så kan jag i alla fall hålla mig till det. Så det har varit mycket handtvätt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!