Samuelsson i dramatiskt spjutkval – lämnat in protest

Herrarnas EM-spjutkval blev högdramatiskt för Jakob Samuelsson. Efter en protest lever hoppet om final för svensken. –Det är ju svårt för mig att säga. Jag har haft några liknande kast tidigare och jag ser ju ovanifrån och jag tror det kan ha varit godkänt. Men jag vet inte om jag ska vara helt ärlig, men det är bara att hoppas, säger han i SVT.

Sveriges Maja Nilsson blev utslagen redan i höjdhoppskvalet i EM.

Sveriges Maja Nilsson blev utslagen redan i höjdhoppskvalet i EM.

Foto: Jessica Gow / TT

Friidrott2022-08-19 12:30

Spjutkastaren Jakob Samuelsson får invänta besked gällande huruvida det blir någon final eller inte i friidrotts-EM i München. Sverige har lämnat in en protest för Samuelssons andra kast.

Protesten handlar om Samuelssons andra kast, som han själv tror kan ha varit godkänt – och kanske även tillräckligt långt. Om protesten godkänns är i nuläget oklart.

I första kastet blev det ett övertramp för svensken. Därefter fick han till ett bra kast, som dömdes bort för övertramp. Samuelssons bästa kast mätte 70,39, för final krävdes 77,20.

– Det är ju svårt för mig att säga. Jag har haft några liknande kast tidigare och jag ser ju ovanifrån och jag tror det kan ha varit godkänt. Men jag vet inte om jag ska vara helt ärlig, men det är bara att hoppas, säger han i SVT.

Maja Nilsson slogs ut redan i höjdhoppskvalet.

Svenskan, vars säsongsbästa är 1,92, hoppade 1,83 i kvalet innan hon rev ut sig på 1,87.

– Jag vet inte. Jag har känt mig jättebra på träning. Mitt sista höjdhoppspass gick jättebra men i dag kändes det som jag hade tunga ben. Jag vet inte vad det beror på, för jag ska inte hoppa så här dåligt ändå, säger Nilsson i SVT.

Även det svenska sprintstafettlaget på fyra gånger 100 meter slogs ut direkt.

Laget, som bestod av Julia Henriksson, Daniella Busk, Filippa Sivnert och Elvira Tanderud, kom femma i sitt försöksheat och tog sig heller inte vidare på tid. Det svenska laget sprang i mål på tiden 44,10.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!