Sebastian nådde drömgränsen – se hans hopp här

Södra VI IF:s friidrottstalang Sebastian Håårdh prickade toppformen i helgen och säkrade sin SM-biljett när han lyckades hoppa över sex meter i Göteborg. "Det är första gången jag hoppar över sex meter", säger Håårdh.

Sebastian Håårdh säkrade en biljett till ungdoms-SM i Sollentuna.

Sebastian Håårdh säkrade en biljett till ungdoms-SM i Sollentuna.

Foto: Arkivbild

Friidrott2020-08-17 17:00

I helgen hölls Jennylunds Sommarspel i Göteborg och det blev en kanonhelg för Södra Vi IF:s Sebastian Håårdh, men även för hans syster Emilia. Båda två slog personbästa i längdhopp.

– Vi åkte dit för att säkra Sebastians SM-biljett. Det har varit lite svårt att få till några tävlingar runt våra trakter så vi har fått fara land och rike runt för att tävla, säger Anders Håårdh, pappa och tränare till Sebastian och Emilia. 

Och visst säkrade Sebastian sin SM-biljett. 15-åringen inledde med att sätta personbästa på 5,98 meter innan han sedan skulle putsa till det resultatet. Till slut nådde han över drömgränsen och kunde åka hem med ett nytt personbästa på 6,04 och en biljett till ungdoms-SM.

– Jag är jättenöjd. Det är första gången jag hoppar över sex meter efter att ha försökt nå det i ett halvår, säger Sebastian. 

Det blir ingen lång vila för talangen. Redan nu på lördag är det dags för SM i Sollentuna. Till det här året är det bara de 16 med de bästa årsresultaten som får ställa upp där. 

– Målet var att ta sig dit så nu ska jag bara försöka ha kul, säger han.

Vad är nästa drömgräns för dig?

– Det är svårt att säga eftersom jag inte tänkt på det så mycket. Det hade dock varit jättecoolt att hoppa 6,30. 

Emilia Håårdh, som tävlar i F12-klassen, lyckades också slå till med ett nytt personbästa när hon hoppade 4,59 meter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!