Sista VM-dagen: Så tävlar svenskarna

Inomhus-VM i friidrott i Belgrad är inne på sin sista dag och man sparar inte på krutet i avslutningen. Armand Duplantis går in för att vinna sitt första VM-guld och trestegshopparen Yulimar Rojas kan bli historisk. Här är höjdpunkterna.

Armand Duplantis kliver in i VM.

Armand Duplantis kliver in i VM.

Foto: Jessica Gow/TT

Friidrott2022-03-20 06:00

+ Förmiddagspasset

Från klockan 10.00 i Sportkanalen/C More och P4 Radiosporten

10.05. Försök på 60 meter häck för herrar inleder den sista tävlingsdagen. Mycket handlar på förhand om amerikanen Grant Holloway och om han ska kunna slå sitt eget världsrekord. Han utmanas främst av landsmannen Trey Cunningham som sprungit tre hundradelar långsammare i år.

10.45. Italienaren Gianmarco Tamberi gör säsongsdebut när herrarnas höjdhopp ska avgöras. Den karismatiske italienaren är ofta en stor publikfavorit, än mer sedan han tillsammans med qatariern Mutaz Essa Barshim delat på OS-guldet i Tokyo.

11.00. Yulimar Rojas kan bli historisk som första trestegshoppare att vinna tre raka VM-guld inomhus. Venezuelanskan är som vanligt storfavorit, i år har hon hoppat 80 centimeter längre än närmaste konkurrent.

11.10. Det svenska herrstafettlaget på 4x400 meter springer försök. Laget består av Nick Ekelund-Arenander, Kasper Kadestål, Erik Martinsson och Karl Wållgren. Carl Bengtström, som tog brons i det individuella loppet, säger att han kanske hoppar in i laget till finalen.

– Jag får ta ett snack med grabbarna, säger han.

+ Eftermiddagspasset

Från klockan 16.30 i Sportkanalen/C More och P4 Radiosporten

16.35. Armand Duplantis startar sin jakt på sitt allra första VM-guld i herrarnas stavhopp. Svensken är skyhög favorit och har hoppat nästan 15 centimeter högre än vad världstvåan Chris Nielsen har gjort i år. Kanske får vi även se ett nytt världsårsbästa i samma arena som 22-åringen slog sitt senaste, 6,19, för knappt två veckor sedan.

– Jag ska bara tävla och försöka vinna guld och sedan efter det kanske vi kan hoppa lite högre. Men först måste jag vinna, säger svensken.

17.05. Semifinal på herrarnas 60 meter häck.

17.37. Damernas längdhopp ska avgöras och svenska Khaddi Sagnia har en god chans på medalj, med en delad tredjeplats i fältets årsbästalista.

– Målsättning är såklart att hoppa bättre än säsongsbästa och att ta sig till topp åtta, sen är det bara att köra, säger Sagnia.

18.35. Jakob Ingebrigtsen springer final på 1 500 meter. Norrmannen har tidigare i år satt nytt världsrekord inomhus och tog sig avstannande till final.

19.25. Final på 60 meter häck för herrar.

19.40. Final på 4x400 meter för herrar, eventuellt med Sverige.

Stafettlaget med Carl Bengtström, Nick Ekelund-Arenander, Kasper Kadestål, Erik Martinsson och Karl Wållgren.
Stafettlaget med Carl Bengtström, Nick Ekelund-Arenander, Kasper Kadestål, Erik Martinsson och Karl Wållgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!