Skadorna satte stopp för Wilma: "Vill bara tävla mer"

2020 var ett tungt år för Wilma Svenson. Den talangfulla sprintern från Hultsfred fick säsongen förstörd av skador men hoppas nu på ett ljusare 2021. "Visst känner jag att jag tappat en hel del...", säger hon.

"Egentligen vill jag bara tävla mer än förra året", säger sprinttalangen Wilma Svenson.

"Egentligen vill jag bara tävla mer än förra året", säger sprinttalangen Wilma Svenson.

Foto: Privat/Bildbyrån

Friidrott2021-03-24 07:00

Hultsfredstjejen Wilma Svenson, som till vardags tävlar för Oskarshamns SK, har flera USM-medaljer på meritlistan och slog även till med ett brons på 100 meter i augusti förra året. Det var dock ett av få glädjeämnen för den säsongen.

– Inte nog med att det var corona så var jag även skadad. Jag tävlade inte jättemycket, förklarar Svenson och fortsätter:

– Jag fick en benhinneinflammation förra våren och det höll mig borta från tävlandet ett bra tag. Sen fick jag problem med ryggen för ungefär två månader sedan. Tydligen så beror det på att de mindre musklerna är lite svagare och att jag belastar ryggen fel. Men det är på bättringsvägen i alla fall. 

18-åringen har börjat trappa upp träningen igen och blickar nu framåt. 

– Ifall allt går som det ska så är det stora målet SM i slutet på sommaren. Egentligen vill jag bara tävla mer än förra året.

Känner du någon oro för din utveckling med tanke på skadorna och att du inte kunnat tävla?

– Visst känner jag att jag tappat en hel del eftersom jag gått back ett år. Men jag hoppas att jag kan ta igen det så snabbt som möjligt. 

Hur ser planen ut nu framöver?

– Jag ska börja springa i veckan och ta det successivt. Sen får det blir lite tävlingar här och där innan SM. I juli är det även Världsungdomsspelen i Göteborg, så tanken är att jag ska vara med där också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!