Inget kunde stoppa snabba Wilma – vann JSM-guld

Guld och brons. Wilma Svensson från Hultsfred hade en riktigt härlig helg i Helsingborg. Fattas bara annat när hon blev JSM-mästare på 200 meter och fixade tredjeplatsen på 100. "Jag är väldigt nöjd och jättekul att det gick vägen", säger hon.

Wilma Svensson från Hultsfred kan titulera sig svensk juniormästare på 200 meter igen.

Wilma Svensson från Hultsfred kan titulera sig svensk juniormästare på 200 meter igen.

Foto: Privat

Friidrott2023-08-13 19:00

Den 20-årige sprintfantomen har tidigare tagit en mängd medaljer i Junior-SM. En gång tidigare har hon fått kliva upp överst på prispallen. I Helsingborg var det dags igen. 

– Det känns skönt att vinna. Förra gången jag vann var också på 200 meter. 

Är det distansen du satsar extra mycket på?

– Nä, det kan jag inte säga. Det är nog lika mycket på 100 meter, men jag har ändå känt i år att det har fungerat bättre på 200. 

Finns det någon förklaring till det?

– Dels har inte mina starter på 100 funkat så bra, dels känner jag mig trygg på 200. Jag har jobbat ganska hårt på uthålligheten i våras, men jag kommer satsa vidare på båda distanserna. 

Finalen då, på 200 meter. Hur var den?

– Det stod mellan mig och Ida Staafgård från Malmö. De som såg loppet sa att jag kom ut bra från kurvan och sen vann jag med någon meter. 

Segertiden blev 24.40, i mycket motvind. Som bäst har hon sprungit på 23.93. På 100 blev det brons för Wilma Svensson. Tiden 11.94 var hon däremot inte jättenöjd med. Likafullt blev det medalj även här. För några veckor sedan blev hon snuvad på just det, när senior-SM avgjordes. Då var Wilma fyra på 100 meter, en ynka hundradel bakom just Ida Staafgård. 

Tävlingen i JSM kan ha varit den sista för Wilma Svensson under utomhussäsongen. Hon hoppas ändå inte det...

– Klart att det vore roligt att få chansen i Finnkampen, men det blir en bonus i så fall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!