Ståhl vann – hyllar Pettersson: "Stolt"

Daniel Ståhl vann diskustävlingen på 69,17 meter. Men det var Simon Pettersson som stal de flesta rubrikerna med ett rejält personbästa, 67,72. –Jag är stolt över honom, säger Ståhl.

Daniel Ståhl vann diskustävlingen på Stadion.

Daniel Ståhl vann diskustävlingen på Stadion.

Foto: Christine Olsson/TT

Friidrott2020-08-23 18:05

Att Ståhl skulle vinna Diamond League-tävlingen i Stockholm var föga överraskande. Den regerande världsmästaren har radat upp kast över 68 meter i sommar och tog ännu en seger på hemmaplan, den här gången med Simon Pettersson flåsandes i nacken.

Landsmannen imponerade och slutade tvåa med nya personbästat 67,72 – en ökning med 62 centimeter.

– Jag är stolt över honom. Vi har tränat ihop i sju år nu och det är kul att följa hans resa. Det bästa av allt är att han slog vår tränare Vésteinn Hafsteinssons isländska rekord på 67,64, det betyder mycket för Simon, det är kul, säger Ståhl.

Hafsteinsson har tidigare sagt att han ser Pettersson som en medaljkandidat i OS i Tokyo nästa år.

Ståhl håller med.

– Ohja, det gör jag. Allt som Vésteinn säger är fakta. Det gäller bara att man tränar hårt och håller sig skadefri så når man toppen, säger Ståhl.

Hans längsta kast kom i den andra omgången.

27-åringen hade lite problem tekniskt i ringen, men är nöjd över en gryende form.

– Det (69 meter) är bra. Men det finns mycket mer i kroppen. Jag fullföljde inte kastet riktigt i utkastet men det blev ändå 69 meter, så det var bra tryck i dag. Det var jättekul att slänga här, hemmastad liksom, säger Daniel Ståhl.

Diskusjätten hade två kast över 68 meter och två underkända.

Litauern Andrius Gudzius slutade trea på 66,80.

Daniel Ståhl innehar det svenska rekordet på 71,86 meter och har kastat 71,37 som bäst i år, längre än någon annan den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!