Ståhl vann i USA – Carlsson oväntad tvåa

Regerande OS-guldmedaljören Daniel Ståhl fortsätter att dominera i diskusringen. Under friidrottsgalan Golden Games i Kalifornien vann Ståhl med ett kast på 67,65. Mer oväntat blev det svenskt på pallen också i slägga, genom Ragnar Carlsson.

Daniel Ståhl. Arkivbild.

Daniel Ståhl. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Friidrott2022-04-17 12:06

Ståhls segerkast på galan i USA natten till söndag var det längsta någon har kastat i år – om man räknar bort Ståhl själv vill säga. Svensken har världsårsbästa på 69,11, och segern i Golden Games var därför väntad. Tvåa blev 19-årige litauern Mykolas Alekna – son till flerfaldige OS- och VM-guldmedaljören Virgilijus – som nådde drygt en meter kortare än Daniel Ståhl.

Och det blev överraskande nog ytterligare en svensk på pallen, i herrarnas slägga. Trots tufft motstånd, bland annat två OS-finalister, slutade 21-årige Ragnar Carlsson tvåa efter att ha hivat i väg släggan 76,18 meter – hans näst bästa tävlingsresultat i karriären. För seger hade det krävts en bra bit över Carlssons personbästa (76,87). OS-sjuan Rudy Winkler, USA, vann på 79,11.

Fanny Roos blev fyra i damernas kula på 18,28, Emma Ljungberg blev nia i diskus (50,65) och Simon Pettersson, som tog silver bakom Daniel Ståhl på OS i Tokyo i fjol, blev femma i herrarnas diskus på 62,36.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!