Lokala friidrottare slog till med kanonresultat på SM

Vimmerbykillen Erik Gustafsson och Hultsfredstjejen Wilma Svenson stod båda för fina resultat när friidrotts-SM utomhus avgjordes i Norrköping.

Wilma Svenson, till vänster, slutade femma i SM-finalen på både 100 meter och 200 meter.

Wilma Svenson, till vänster, slutade femma i SM-finalen på både 100 meter och 200 meter.

Foto: Peter Holgersson

Friidrott2022-08-08 16:15

Erik Gustafsson fick till det i längdhoppskvalet på SM i Norrköping. 19-åringen slog till med ett personbästa (7.24) i kvalet och tog sig till final. I finalen slutade han på åttonde plats, där bästa hoppet uppmättes till 7.12.

– Det här överskred mina förväntningar lite, skrattar Gustafsson och fortsätter:

– Det är svårt att säga varför det gick så bra. Eftersom det är en så stor tävling så blir man extra taggad. Det var även mitt första SM utomhus.

Hans åldergrupp, 2003, verkar vara utöver det vanliga. De tre som slutade på sjunde, sjätte och femte plats framför Gustafsson är alla födda samma år. 

– En väldigt tuff åldersgrupp, menar Erik Gustafsson.

Längdhoppsfinalen vanns för övrigt av Thobias Montler.

Gustafsson har tidigare tävlat för Södra Vi IF men tävlar nu för Linköpings GIF.

Även Wilma Svenson deltog på SM. Hultsfredstjejen, som tävlar för Oskarshamns SK, tog sig till final på både 100 meter och 200 meter. Och hon passade även på att slå personbästa på båda distanserna. Till slut blev det femte plats i båda finalerna.

– Jag är jättenöjd med vad jag presterade. Mitt mål var att ta mig till final på 100 meter och sen ta det därifrån. Nu blev det lite bättre än så, haha, säger Wilma Svenson. 

Hon tror att motståndet var en bidragande orsak till att hon själv presterade bättre.

– Ja, det tror jag. Jag mötte Sveriges elit. Sen har jag känt mig i bra form den senaste tiden och att jag satte personbästa i varenda lopp jag sprang tyder på att formen är på topp. Man kan inte klaga, säger hon. 

Härnäst väntar ett JSM i Sollentuna för 19-åringen.

– Jag får se om jag gör någon mindre tävling innan det. Men JSM är det stora som kommer härnäst och där satsar jag på att ta medalj.

Petter Svensson, från Pelarne, deltog också och tävlade på distansen 10 000 meter. Svensson tävlar numera för Hälle IF och slutade på 15:e plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!