SVIF-talangerna ställdes mot tuffast tänkbara motstånd

Södra VI IF-talangerna Emilia Håårdh och Amanda Lind ställdes mot några av Sveriges bästa ungdomar i Götalandsmästerskapen. Båda stod för fina resultat, där Håårdhs silver på 80 meter stack ut. "Båda tjejerna slog till med toppresultat", berömmer tränaren Anders Håårdh.

Amanda Lind och Emilia Håårdh representerade Södra Vi IF och Småland i Götalandsmästerskapen i Eslöv.

Amanda Lind och Emilia Håårdh representerade Södra Vi IF och Småland i Götalandsmästerskapen i Eslöv.

Foto: Privat

Friidrott2022-09-21 19:00

Götalandsmästerskapen avgjordes i Eslöv och är en stor ungdomstävling, där de bästa 13- och 14-åringarna från stora delar av Sverige är samlade. Friidrottare från Blekinge, Bohuslän-Dal, Göteborg, Halland, Skåne, Småland, Väster- och Östergötland gjorde upp under fredagen till söndagen.

Där fanns också Södra Vi IF:s 14-åriga talanger Emilia Håårdh och Amanda Lind.

– GM är det största du kan vara med i, upp till 14 år, berättar SVIF:s Anders Håårdh och fortsätter:

– Det är en individuell tävling, men samtidigt plockar man poäng till landskapet beroende på placering i tävlingarna.

Både Håårdh och Lind ställde upp i tresteg, 80 meter och längdhopp. Den förstnämnda slog till med en kanoninsats på 80 meter.

– Ja, Emilia hade först kvalomgångens snabbaste tid. Sedan var hon även snabbast i semifinalen (10:42) och gick vidare till final. Där gjorde hon ett fint lopp igen och slutade tvåa på 10:37, fem hundradelar bakom segraren, förklarar Anders Håårdh.

Men hon var inte helt nöjd, trots silvret.

– Nej, hon kände att det fanns chans till guld. De senaste två åren har hon alltid tagit sig till alla stora finaler, men aldrig hävdat sig riktigt. Nu började det pratas om henne och om att hon skulle vinna. Det är hon inte riktigt van vid än. Men det är sånt man lär sig av.

Båda SVIF-friidrottarna slog personbästa i tresteg, där Lind slutade tia och Håårdh sjua. I längdhoppet var det istället Lind som fick till ett bättre hopp och slutade sexa i finalhoppningen, medan Håårdh landade på åttonde plats.

I totalen slutade Småland trea, bakom lag Skåne och lag Göteborg.

– Båda tjejerna slog till med toppresultat. F14 är en riktigt bra årskull och hon som bland annat vann längdhoppstävlingen har världsrekordet för 14-åringar. Så det är hög standard.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!