Hon tog klubbens första medalj på nästan 15 år

Södra Vi IF:s friidrottare Elin Jonsson slog till med en kanonstöt och tog brons i kula på Världsungdomsspelen.

Elin Jonsson, till höger.

Friidrott2022-06-22 13:06

Världsungdomsspelen är en av de största ungdomstävlingarna i friidrott i Europa. Deltagade från nästan 20 nationer gjorde upp den gångna helgen i Göteborg, på klassiska Ullevi.

Södra Vi IF:s Elin Jonsson och Emilia Håårdh fanns båda på plats.

Jonsson, som tävlade i kula i F13-klassen, slog till med en mäktig stöt på 11,23 meter. Det skulle visa sig räcka för en bronsmedalj. Det var också SVIF:s första medalj på Världsungdomsspelen på nästan 15 år.

Emilia Håårdh, som tävlade i 80 meter i F14-klassen, tog sig till A-final med sjunde bästa kvaltiden. I finalen blev det till slut femte plats med nytt personbästa på 10:48, bara åtta hundradelar från pallen.