Uppgiven Sagnia: "Dåligt – ingenting fungerade"

Khaddia Sagnia fick nöja sig med tre hopp. Sedan var inomhus-VM över. –Ingenting fungerade, säger hon.

Sveriges Khaddi Sagnia i damernas final i längdhopp under inomhus-VM i friidrott.

Friidrott2022-03-20 18:35

Övertramp i första hoppet och 6,20 i andra.

Inför det tredje hoppet var Khaddi Sagnia tvungen att hoppa minst 6,55 för att få hoppa vidare i längdhoppsfinalen på inomhus-VM i Belgrad.

Men det ville sig inte.

Svenskans tredje hopp slutade på 6,42 och därmed var Sagnias VM över.

– Det är dåligt, ingenting fungerade, säger en besviken Sagnia efteråt.

– Nu är det utomhussäsongen som gäller. Nu är det vila, träna och sen utomhus.

Khaddi Sagnia var ett av Sveriges stora medaljhopp i inne-VM och tog brons på inomhus-EM förra året.

Sagnia slutade på en tolfte plats i tävlingen i Belgrad med sina 6,42 – 28 centimeter kortare än hennes årsbästa.

För C More berättade Sagnia att det, förutom kändes "skit", kändes bra i första hoppet (övertramp), innan det därefter bara gick nedför.

27-åringen fick från sidan se de åtta hopparna, som får ytterligare tre hopp, göra upp om medaljerna.

Guldet vanns av serbiska hemmahopparen Ivana Vuleta, 7,06. Ese Brume, Nigeria, tog silver med 6,85, medan bronset gick till Lorraine Ugen, Storbritannien, 6,82.