Världsårsbästa av Ståhl

Daniel Ståhl är tillbaka i toppen av världsårsbästalistan. På lag-SM i Uppsala slog diskusstjärnan till med 71,47 – hans näst längsta i karriären –Den flög lite konstigt i luften, men det är jättekul, säger Ståhl om sitt årsbästakast.

Daniel Ståhl under herrarnas diskus under lag-SM i friidrott i Uppsala.

Daniel Ståhl under herrarnas diskus under lag-SM i friidrott i Uppsala.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Friidrott2022-06-21 18:18

Kastet, hans tredje i tävlingen, var världsårsbästa. Han tar över ledningen från slovenen Kristjan Ceh med två decimeter.

Ståhl har hittills haft en svajig start på säsongen och fått se sig besegrad av Ceh i Diamond League. Men i sommarsolen i Uppsala stämde allt för 29-åringen.

– Målsättningen i tävlingen var att sätta tekniken, att ta det som träningskast och vräka på lite mer, ta i lite mer, säger Ståhl till TV12.

– Jag tog det lugnt i det första. Det andra var ett av de bästa kasten, men den gick i buren. Det tredje flög lite konstigt men jag kände att det var 70,5–71-plussare.

Det var perfekta vindförhållanden för Ståhl och de andra diskuskastarna – motvind.

– Vi måste ha motvind om vi ska kasta extrema längder, säger Ståhl.

Det är mindre än en månad kvar till VM i Eugene och Ståhl har inför säsongen uttryckt sin vilja att slå världsrekordet 74,08. Dagens kast är hans näst längsta hittills i karriären och 40 centimeter från hans eget svenska rekord.

Nu tävlar Ståhl vidare, i Bottnaryd, i Diamond League-tävlingen i Stockholm och i Karlstads GP innan det är dags för VM-förläger.

– Det känns bra nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!