Världsstjärnan Warholm springer på Stadion

Karsten Warholm, regerande olympisk mästare på 400 meter häck, springer på Stockholms stadion. Norrmannen har tackat ja till friidrottsgalan den 2 juli.

Karsten Warholm. Arkivbild.

Karsten Warholm. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Friidrott2023-05-22 18:15

Den tvåfaldige världsmästaren har inte tävlat på arenan sedan sommaren 2020. Då var han nära att bjuda på ett världsrekord.

46,87 räckte till nytt Europa- och stadionrekord.

"Jag ser verkligen fram emot att tävla på Stockholms stadion igen. Det är alltid mycket folk som skapar fin stämning och jag trivs väldigt bra där", säger Warholm i ett pressmeddelande.

Efter ett skadedrabbat fjolår tog han EM-guld i München. Nu väntar en ny utomhussäsong och Warholm känns bättre förberedd än på länge.

"Jag har tränat på bra hela vintern och tycker själv att jag har gjort så bra förberedelser som möjligt inför 2023. Jag ser fram emot att komma igång med tävlandet", säger han.

Svensken Carl Bergström får mäta sig med Warholm i Diamond League-galan.

"Karsten är bäst i världen genom alla tider. Att slå honom på Stadion blir tufft, men jag ser det som en inspiration, göra det till en fördel. Målsättningen är att pusha honom. Det ska bli kul att få möta honom", säger Carl Bengtström i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!