VM över för Bengtström: "Ändå nöjd"

Budapest-VM blev kort för Carl Bengtström. Sprintern diskades på 400 meter och har sprungit klart i Ungern. –Jag är ändå nöjd med att vara här, säger han.

Carl Bengtström har diskats.

Carl Bengtström har diskats.

Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Friidrott2023-08-20 11:17

Säsongen har inte blivit enligt plan. Vårens fotskada ledde till en svår, komplicerad lårskada som tvingade Carl Bengtström till lång vila.

23-åringen ville ändå till friidrotts-VM i Budapest, vilket gjorde att han valde bort 400 meter häck för att springa samma distans fast utan häckar.

Och det var med låga förväntningar som han reste till Ungern.

+ Ta sig i mål på försöket.

+ Putsa sitt personliga rekord.

Han lyckades med samtliga punkter då han slutade sist på 45,72— men allt ströks då han diskades.

– Det var in mot upploppet. Jag vet inte. Jag var så jävla trött och jag tänkte inte på det, säger han.

– Det stod på resultatlistan och jag tror att jag trampade på linjen. I mål kom jag på personbästa – det är alltid något men som jag sade innan mästerskapet, jag tycker bara att det är kul att vara här.

– Jag får bara se det här som en erfarenhet.

Carl Bengtström, som var nära VM-final på 400 m häck i amerikanska Eugene i fjol och i våras tog brons på 400 m på inne-EM i Istanbul, vill helst av allt springa häcklopp men i dagsläget vet han inte när eller om det kommer att ske under den här säsongen.

– Förmodligen får det vänta till nästa sommar. Vi får fundera och se. Vi kanske kan ta in något i slutet, det vore skönt. Men det är ingen idé att ta risker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!