Warholm levererade – Ingebrigtsen besviken

En av friidrotts-VM:s allra klarast lysande stjärnor levde upp till förväntningarna. Norges Karsten Warholm tog hem guldet på 400 meter häck utan några större problem. För hans landsman Jakob Ingebrigtsen slutade dock onsdagen i besvikelse.

Karsten Warholm levde upp till förväntningarna.

Karsten Warholm levde upp till förväntningarna.

Foto: Petr David Josek/AP/TT

Friidrott2023-08-23 21:28

Karsten Warholm har varit mer eller mindre överlägsen på 400 meter häck de senaste åren.

27-åringen har staplat guldmedaljer på hög – och nu kan han lägga ytterligare en till samlingen. För i finalen i Budapest gjorde han processen kort med motståndet.

Sin vana trogen öppnade Warholm urstarkt och trots att konkurrenterna gjorde tappra försök att hänga med honom var det aldrig något snack. Warholm var halvsekunden före Kyron McMaster, Brittiska Jungfruöarna, i mål. Trea blev USA:s Rai Benjamin.

Påverkad av protesten

Efter semifinalen för ett par dagar sedan anklagades Warholm för att ha hoppat över en häck på ett felaktigt sätt, och Italien lämnade in en protest. Den avslogs och efter finalsegern säger Warholm att har påverkats av all uppståndelse.

– Lite, framförallt när det skedde, säger han till TV4.

– På bilderna såg det inte bra ut, men kameravinkeln lurar en. Sedan fortsatte media att rapportera om det, vilket var fel. Allt var okej.

Warholm var så klart väldigt nöjd med att ha tagit karriärens tredje VM-guld, men hans landsman Jakob Ingebrigtsen var deso mer besviken.

Ingebrigtsens misslyckande

Ingebrigtsen var storfavorit på 1500 meter men fick se sig spurtbesegrad av britten Josh Kerr.

– Jag har väntat länge på en sådan här medalj. Jag gav verkligen allt jag hade, säger Kerr till TV4.

Bakom Ingebrigtsen, som inte ville ställa upp på intervjuer efter loppet, slutade norrmannen Narve Gilje Nordås på tredje plats. Och han var sprudlande glad efter målgång.

– Jag är överlycklig, det här är vad jag drömt om, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!