Warholms Stockholmsplan: Isolera sig i husbil

Norske stjärnan Karsten Warholm fruktar för coronaviruset inför Stockholms Diamond League-tävling i augusti. Därför överväger den dubbla världsmästaren på 400 meter häck att isolera sig i en husbil under Sverigebesöket.

Karsten Warholm. Arkivbild.

Karsten Warholm. Arkivbild.

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Friidrott2020-07-22 12:15

Karsten Warholm har inte missat att Sverige har större spridning av coronaviruset än Norge – och att Stockholm varit hårt drabbat.

– Jag vill inte riskera att smittas av corona. Även om jag är en ung man kan det vara riskabelt för mig som toppidrottsman att drabbas av en sådan sjukdom. Om min lungkapacitet skulle försämras med bara en halv procent för resten av livet kan det ha betydelse för min prestation resten av karriären, säger Warholm till NRK , skriver SVT.

Warholm har en plan för hur han ska skydda sig om han kommer till Stockholm den 23 augusti.

– En av möjligheterna som vi pratat om är att hyra en husbil och leva helt i vår egen bubbla. Vi får se. Men jag har i alla fall en väldigt stor lust att tävla eftersom jag tränat väldigt bra.

Warholm ska i så fall springa 400 meter slätt och har siktet inställt på tyske Thomas Schönlebes Europarekord från 1987.

– Tiden är på 44,33 och jag har ristat in den tiden bakom örat. Är det bra förutsättningar kommer jag att göra ett försök. Alla rekord har ett slutdatum, även det.

Karstan Warholm är med när Diamond League-serien startar i Monaco den 14 augusti. Då är det specialdistansen 400 meter häck, där han har två raka VM-guld, som gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!